URADNE URE

CANYONING

7. 9. 2015 Komentarji so izklopljeni za ČOKOLJANA 2015 Šport in prosti čas, Zasidrano

ČOKOLJANA 2015

V oktobru na Pogačarjev trga prihaja čokoljana, kjer  se bodo a več kot 50tih stojnicah predstavljale butične čokoladnice ter podjetja z bogato tradicijo.
Našli bomo čokoladne tablice iz kakava različnih koncev sveta, poizkusili bomo pralineje z lokalnimi okusi, kot so bučno olje, olivno olje, piranska sol, sivka, mandarina, rožmarin, vinske sorte, med, domači liker in tudi z eksotičnimi okusi kot je mango, žafran, čili ter curry. Bogata ponudba bo na področju ekoloških, presnih, veganskih in pravičnih dobrot. V Sloveniji proizvajamo tudi čokoladno vino, čokoladno pivo, čokoladno kozmetiko in še veliko več.

Tekmovanje PRAVILNO PEČENO

Ljubitelji/ce peke se bodo predstavljali/e na izzivu s svojimi čokoladnimi dobrotami. 18 kosov pekovskega izdelka morajo pripraviti izključno iz sestavin znanega porekla, ki so proizvedene pri pravičnih pogojih. Torej vse sestavine morajo biti iz lokalnih pridelovalcev ali iz pravične trgovine.
Žirija sestavljena iz 5ih strokovnjakov na področju slaščičarstva in pravične trgovine, bo določila zmagovalca, ki bo nagrajen s košaro pravičnih izdelkov, s katero bo lahko doma poskušal nove recepte. Ostali kosi bodo na voljo mimoidočim v zameno za donacijo. Zbrani znesek bomo podarili Zvezi prijateljev mladine.

Nagradna Igra – ČOKOLADNA DEŽELA

Slovenska ponudba čokolade je zelo bogata. To želimo prikazati na velikem zemljevidu, kjer bomo s Čokoljaninimi češnjami označili čokoladnice po celi Sloveniji. Udeleženci bodo imeli možnost označiti lego 5 čokoladnic na listih s podatki in sodelovati za glavno nagrado – Vikend paket za dve osebi v Moravskih toplicah, kjer bodo se razvajali ter spoznali lokalne čokoladnice in pravično ter ekološko čokoladnico Zotter v Avstriji.
Druga nagrada bo paket različnih čokoladnih izdelkov slovenskih proizvajalcev.

Delavnice in predavanja

Obiskovalci vseh starosti se bodo lahko udeležili delavnic in predavanj, kjer bomo govorili o čokoladi v prehrani, kako prepoznamo kakovostno čokolado po sestavinah ali po izgledu, Iz kje ta prihaja, kako je proizvedena, kakšna je njena zgodovina in katere vrste kakavovca obstajajo. Spoznali bomo zakaj je pomembno poreklo in pravična trgovina pri izbiri kakava in čokolade. Imeli bomo degustacije in si umazali roke pri pripravi sladkih čokoladnih dobrot.
Nekatere predstavitve bodo potekale na prostem, kjer si bodo vsi mimoidoči obiskovalci ogledali kako slaščičarji pripravljajo čokoladne specialitete in izvedli marsikatere skrivnostne trike.

Čokoladno-podjetniške delavnice

Čokoljana je nastala v študentski organizaciji Združenje Management Group, kjer je glavni namen povezati mlade s praktičnimi izkušnjami preko realnih projektov. Ker si želimo to ohranjati, že tretje leto organiziramo čokoladno-podjetniški izziv, kjer dijaki gastronomskih šol s pomočjo podjetniških in čokoaldnih delavnic, sami razvijejo čokoladne produkte in sami organizirajo prodajo na svoji stojnici na Čokoljani.
Člani zmagovalne skupine pridobijo naziv Čokoladni podjetnik!

Kulinarični izziv: Čoko master

Na Čokoljani prvič predstavljamo kulinarični izziv Čoko Master, ki bo potekal v živo na dogodku. Tekmovalci bodo z vsemi danimi sestavinami, plus ene katere lahko prinesejo od doma, pred obiskovalci v dvajsetih minutah naredili krožnik, ki mora nujno vsebovati čokolado. Krožnik kot tak ni nujno sladica, je pa zaželjeno, kot je zaželjena tudi izvirnost ter domišljija. Žirija bo določila zmagovalca, ki bo prejel učni paket s katerim bo lahko nadgradil svoje znanje.

Kontakt:

Ivana Florencia Oven
T: 00 386 (0)70-866-531
M: ivana.oven@cokoljana.si

Erik Grbec
T: 00 386 (0)40-794-014
M:erik.grbec@cokoljana.si

www.cokoljana.si