B’lani in Blejci zmagovalci dneva

Študentje, Kozli in Picopeki zmagovalci dneva

25. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Deset golov PROSPORTSa, preobrat VIKINGOV Nerazvrščeno, Šport in prosti čas

Deset golov PROSPORTSa, preobrat VIKINGOV

Torkovi tekmi v sprva “le” hladnem, kasneje pa tudi deževnem vremenu sta ponudili eno srečanje, ki se je končalo z visoko razliko in drugo, v kateri smo lahko spremljali popoln preobrat.

Tekmovalni dan v Prvi ligi sta odprli ekipi GOLAZNI in PROSPORTSa. Modri so tja do začetka devetnajste minute s tremi goli Nejca JEMCA in enim Roka STIPANOVIČA vodili že s štirimi goli razlike. Prav tako v devetnajsti minuti je prvi gol za Golazen dosegel Martin BENEDIK, do izteka igralnega časa v prvem delu pa je ostalo pri rezultatu 1:4 v korist modrih iz Kranja.
Podobno sliko dogajanj je bilo videti tudi v drugem polčasu. Trajalo je sicer več, kakor osem minut, da je ena od ekip spet dosegla zadetek, spet pa so bili to Prosportsovci (PUGELJ, 1:5). V naslednji minuti je na pet zadetkov razlike povišal ZUPAN. Sedmič in osmič so Kranjčani zadeli znotraj 68 sekund v 33. in 34. minuti (TAVŽELJ IN STOJANOVIČ). Igralcem Golazni je “padel jermen dol” in zdelo se je, da bi se tekma s tako imenovanim mercy-ruleom lahko končala tudi predčasno. K temu sta z novima dvema zadetkoma prispevala tudi Zupan in Tavželj (1:10). Zadnji dve minuti in pol tekme modri niso več zabili, Golaznarji pa so dvajset sekund pred iztekom igralnega časa tudi v drugem polčasu dosegli častni zadetek (JERŠE, 2:10).

Večerna tekma je ponudila več razburjenj v smislu izenačenosti med ekipama. Bolje povedano – ob koncu je šlo za dokaj tesen rezultat. Je pa vsaki od ekip pripadel po en polčas. Bolje so začeli TRIM TIM-ovci, pri katerih je bil odlično razpoložen Miha BULOVEC. Mrežo VIKINGov je načel že po 54 sekundah igre. V začetku sedme minute je za Vikinge izenačil Jaka VUKOVIČ, vendar je že v naslednji minuti M. Bulovec rumene znova popeljal v vodstvo. Po podaji dvakratnega strelca je v 11. minuti na dva zadetka razlike za Trim Tim povišal njegov bratranec Grega BULOVEC. Še četrtič je bil pri zadetku udeležen Miha B. v 14. minuti, ko je podal Igorju VOVČAKu za 1:4. Zadnjih šest minut in pol prvega polčasa ni prineslo sprememb rezultata.
Preobrat se je začel v začetku 23. minute, ko je bil zaradi zadrževanja s palico izključen G. Bulovec. Vikingi so potrebovali 54 sekund za power play gol, s katerim so se tekmecem približali na dva zadetka razlike (Vukovič, 2:4). Še bližje so prišli v 27. minuti po golu TIROVIČa, izenačili pa so z golom MARJEKa v 32. minuti. Med rumenimi je bilo slišati nekaj povišanih glasov, k večji zbranosti pa vse skupaj ni pripomoglo. Tako je Vukovič minuto in osemnajst sekund pred koncem svoje moštvo povedel v prvo vodstvo (5:4). Trim Timovci so v paničnem poskusu vsaj izenačiti iz vrat potegnili svojega vratarja in ga nadomestili z dodatnim napadalcem, račun pa se jim ni izšel. prav ob zaključnem pisku sirene je prazno mrežo rumenih zadel še Patrik RAJSAR in Vikingi so se lahko veselili trdo priborjene zmage (6:4).

Sreda prinaša tekme v Ekstra ligi, prvoligaši pa bodo palice znova prekrižali na treh četrtkovih tekmah.

Poročilo pripravil: Marko L.