Inline liga Radovljica 2017

Začelo se je tudi v Ekstra ligi

18. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Drugi igralni dan Nerazvrščeno, Šport in prosti čas

Drugi igralni dan

Na prvi današnji tekmi sta se udarili ekipi Golazen in Pavza. Morda komu druga ekipa zveni novo, ampak gre za povečini znane obraze, organizirane na novo. Prvih nekaj minut je minilo v obojestranskem preverjanju moči nasprotne ekipe, potem pa je Pavzarje ob koncu enajste minute v vodstvo popeljal Kaimel. Golazen je le dobro minuto kasneje (v začetku 13. minute) izenačila. Sredi 14. minute so Pavzarji z novim golom strelca prvega zadetka spet povedli (2:1). Zaradi spotikanja je bil pri vodilni ekipi v 15. minuti izključen Troha, vendar Golazen ni uspela izkoristiti številčne prednosti. Prav nasprotno! Z igralcem manj so znova zadeli Pavzarji in povedli s 3:1. Gol priključka za Golazen je na prelomu 19. in 20. minute dosegel Gaber (3:2).
Drugi del je bolje začela Golazen, ki je izenačila na 3:3 že po vsega 23 sekundah igre. Jerše je v 26. minuti poskrbel za prvo vodstvo Golazni na tekmi (4:3). V nadaljevanju se je zdelo, kot bi Pavzarjem pošle moči, nasprotniki pa so to s pridom izkoristili. V 30. minuti je zaradi držanja na prisilni počitek moral Šolar pri Pavzi,  Golazen pa je po 25 sekundah power playa zadela za 5:3. Na 6:3 je v 34. minuti povišal Benedik. Sledila je nova kazen za Pavzo (Korbar, udarec s palico) in znova je kazen v obliki zadetka sledila ekspresno – power play gol so tokrat igralci Golazni dosegli po 16 sekundah številčne prednosti. Gol Mateja Gabra v 37. minuti (7:3) ni spremenil ničesar več in igralci Golazni so se po izvrstni predstavi v drugem polčasu lahko veselili svoje prve letošnje zmage.

Druga današnja tekma med Vikingi in Pacienti z Bleda je ponudila precej več razburjenj. Pacienti – nekdo jih je imenoval “druga ekipa KRŠ-a” – so nastopili z mlado postavo in vse do zadnjih sekund držali v šahu bolj izkušene Vikinge. Ko je Tušek povedel Blejce v vodstvo v začetku 7. minute, seveda pri Vikingih ni bilo čutiti še nobene panike. V 9. minuti je za 1:1 zadel Rajsar. Zadnji gol v prvem delu je v začetku 15. minute dosegel Burazin (1:2 za Paciente). Večino preostalega dela prvega polčasa je igra potekala na polovici rumenih (Pacienti), vendar Vikingi nikakor niso našli recepta za mladega vratarja Blejcev, ki se je izkazal z nekaj lepimi obrambami.
Podobno sliko je bilo videti tudi v začetku drugega polčasa. Vikingi so napadali, a je rumene reševal vratar, nekajkrat pa – treba je povedati pošteno – je imel tudi precej sreče ob ponesrečenih akcijah Vikingov. Še bolj veseli so bili Blejci po zadetku Stana v začetku 24. minute (1:3). Že v naslednji minuti so Vikingi znova prišli le na gol zaostanka (2:3), a se žilavi Blejci še vedno niso vdali; sledil je gol Burazina za 2:4 v 27. minuti. Ko je za 2:5 zadel še Ulamec minuto in pol kasneje, je pri Vikingih zazvonil alarm in vzeli so si minuto odmora. Res je pomagala, saj so v zadnjih desetih minutah zaigrali precej učinkjoviteje in ob koncu preobrnili rezultat. Najprej je za 3:5 v 31. minuti s svojim drugim golom na tekmi poskrbel G. Kert. Na podajo Vukoviča je v 33. minuti še dodatno znižal Zima (4:5). Izenačenje je prinesla 36. minuta tekme, za vikinge pa je bil uspešen Vukovič (5:5). Minuto in 38 sekund pred koncem je na veliko veselje Vikingov znova zadel strelec izenačujočega gola (6:5), Pacientom pa v zadnjih trenutkih do izenačenja ni pomagala niti igra brez vratarja.

V mrzlem vremenu se je tako končal torkov program. Sredine tekme bodo potekale v Ekstra ligi, videli pa bomo obračune Pink Panthers vs Club Goats, Blejska Dobrava vs Conditus in Luftarji vs Picerija Matiček. S tekmami začnemo ob 18. uri; vabljeni!

Tekst: Marko L.
Foto: www.radolca.si