NOČNO SANKANJE

KRŠ TEČAJ ZA VODITELJA ČOLNA

23. 1. 2018 Komentarji so izklopljeni za INLINE LIGA 2018 Šport in prosti čas, Zasidrano

INLINE LIGA 2018

Pozdravljeni ljubitelji Inline hokeja! Leto je naokoli mi pa že v nizkem štartu pred novo sezono Inline hokeja. Upamo, da se tudi v letošnjem letu vidimo v tako lepem število kot lani. Z današnjim dnem tako odpiramo prijave za Inline ligo Radovljica 2018 in sicer za EKSTRA LIGO in 1. LIGO, saj bo glede na povpraševanje letošnja izvedba prav tako potekala v dveh ligah. Podatki o tekmovanju so navedeni v tem dopisu.

OSNOVNE INFORMACIJE TEKMOVANJA:

Tekmovanje se predvidoma začne 16.4.2016 in konča najkasneje 26.6. 2016 in bo potekalo v športnem parku Radovljica. Tekmovanje vodita  (Jaka Bassanese in Davor Anastasov) s podporno ekipo Kluba radovljiških študentov.

IGRALNI ČAS – 4 x 10 minut bruto (ura teče, izjema so le izključitve). Finalna tekma se igra 4 x 10  (med prekinitvami se ura ustavlja). Igra se po pravilih lige FIRS, torej na gole dimenzije 170 x 105 cm, vendar s prepovedanim položajem zaradi malo širšega in večjega igrišča. Igra na telo je prepovedana. Igra se 3 na 3 + vratar. Na tekmi sme nastopiti maksimalno 9 igralcev in dva vratarja ter minimalno 4 igralci in 1 vratar. Na voljo bo nastopanje v dveh različnih ligah. In sicer:

  • EKSTRA liga (neomejeno število registriranih igralcev*)
  • liga (maksimalno dva registrirana igralca)

*registrirani igralec: igralec, ki je registriran pri IIHF ali Severni Ameriki in je letnik 2000 ali starejši. Ženske igralke se v to kvoto ne štejejo.

Igralni dnevi: PON., TOR., SRE., ČET., SOB.

Na voljo bo tudi takoimenovana »vratarska licenca«, kar bo omogočalo, da bodo lahko vratarji iz prve lige igrali na tekmah EKSTRA lige in obratno, za točno določeno ekipo.

Prestopi med ekipam znotraj lige ne bodo mogoči, enkrat na sezono predvidoma 29.4. pa bo odprt rok za prestope med 1. ligo in Ekstra ligo ter za novoregistrirane igralce.

Igralec za nastop v playoffu mora odigrati vsaj 3 tekme v rednem delu, kar pa ne velja za rezervnega vratarja.

TOČKOVANJE:

  • Zmaga po rednem delu 2 TOČKI
  • Zmaga po kazenskih strelih oziroma podaljšku 2 TOČKI
  • Poraz po kazenskih strelih oziroma podaljšku 1 TOČKA

V primeru kazenskih strelov se izvajajo 3 na vsaki strani, v kolikor zmagovalca ni pa po en iz vsake ekipe.

TEKMOVALNI SISTEM

 

  1. REDNI DEL EKSTRA LIGA:

Maksimalno 8 ekip bo v rednem delu odigralo dvo krožni ligaški sistem (vsak z vsakim). V primeru prijave šestih (6) ekip se redni del odigra v tri krožnem ligaškem sistemu. V primeru 9 ali več ekip se igra po enokrožnem sistemu ter nato ekipe spodnjega in zgornjega doma med seboj.

 

  1. REDNI DEL PRVA LIGA:

Ekipe bodo v rednem delu odigrale dvo krožni ligaški sistem (vsak z vsakim). Minimalno število prijavljenih ekip je šest (6). V primeru šestih prijavljenih ekip se odigra tri krožni sistem. V primeru 9 ali več ekip se igra po enokrožnem sistemu ter nato ekipe spodnjega in zgornjega doma med seboj.

  1. KONČNICA EKSTRA IN PRVA LIGA:

Najboljših 8 ekip po rednem delu se uvrsti v končnico ter igrajo po sistemu 1 : 8, 2 : 7, 3 : 6 in 5 : 4. V kolikor bo prijavljenih manj kot osem ekip se prvo (1.) in drugo (2.) uvrščena ekipa rednega dela neposredno uvrstita v polfinale, ekipe od 3. do 6. mesta pa se pomerijo v t.i,. repasažu (1 tekma) za polfinale po sistemu 3 : 6 in 4 : 5. Zmagovalca repasažanih tekem se uvrstita v polfinale, kjer se najboljše uvrščena ekipa po rednem delu pomeri z najslabše uvrščeno po rednem delu v enem polfinalnem paru, drugega pa tvorita druge in tretje najboljši uvrščeni moštvi rednega dela. V polfinalu se igra na dve zmagi. Zmagovalca napredujeta v finale poraženca pa se pomerita v tekmi za tretje mesto. Igra se ena tekma! Ekipe, ki so bile izločene odigrajo še tekmo za razvrstitev na končnem zaključnem turnirju.

NAGRADNI SKLAD:

Za prva tri mesta v Ekstra ligi in Prvi ligi je predviden tudi nagradni sklad. Prvo uvrščena ekipa v Ekstra ligi prejme nagrado v višini 200 €, drugo uvrščena 150 €, tretje pa 100 €. V Prvi ligi je nagradni sklad enak. Nagrada je lahko prenosljiva v obliki popusta za prijavnino v naslednjem letu.

PRIJAVE:

Prijave se zbirajo od dneva izdaje razpisa vse do vključno 30. marca 2017 na elektronsko pošto jaka.bassanese@gmail.com.

PLAČILO PRIJAVNINE:

Stroški za sezono 2017 znašajo 550 €. Velja za obe ligi. Znesek mora biti v celoti poravnan po poslanem obrazcu najkasneje do sestanka vodij ekip oz na dan igranja prve tekme.

POMEMBNO:

Pridržujemo si pravico za spremembo razpisanih pravil (tekmovalni sistem) v kolikor bomo na prvem sestanku vodij ekip in na podlagi prijavljenih ekip videli po tem potrebo.

 

 

Vse ostale informacije so na voljo preko elektronske pošte: jaka.bassanese@gmail.com