KRŠ INLINE LIGA

Drugi igralni dan

17. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Inline liga Radovljica 2017 Nerazvrščeno, Šport in prosti čas

Inline liga Radovljica 2017

Z današnjima dvema tekmama v Prvi ligi se je začelo tekmovanje v Inline ligi Radovljica 2017. Za uvod sta se udarili ekipi Strele z Bele in Prosports.
Kranjčani so začeli eksplozivno in v prvih osmih minutah s tremi zadetki Zupana povedli s 3:0. Edini gol za Strele je v prvem polčasu dosegel Vilman, ki je v 9. minuti znižal na 1:3. Prosports-ovci so zadeli nato v 14., 15. in 17. minuti za visoko vodstvo s 6:1 in zdelo se je, da so zmagovalci prve tekme odločeni.
Nič ni kazalo na morebiten preobrat v začetku drugega polčasa, saj so modri (Prosports) v manj, kot minuti in pol nadaljevanja, zadeli še dvakrat in vodili že z 8:1. Ko so v 24. minuti Strele dosegle power play gol za 8:2, pa se je odprlo tudi njim. Zaigrali so bolje in nato v 30. in 32. minuti še dvakrat zadeli ter se tako približali na 8:4. Nov gol ob igri z igralcem več v 37. minuti je napovedal razburljivo končnico (8:5). Ko je za 8:6 dobri dve minuti in pol pred koncem zadel še Sušanj, so B’lani poskušali še brez vratarja, vseeno pa je ostalo pri zmagi Kranjčanov.

V drugi tekmi sezone sta se pomerili ekipi Jaka muda in TrimTim 2. Že v prvi minuti so z golom M.Bulovca povedli Kašarji. Mudonje niso ostali dolžni, saj so izenačili po manj kot minuti nadaljevanja ter povedli po še slabi minuti igre po izenačenju. Priložnost za povišanje vodstva se jim je ponudila v 4. minuti, ko je bil zaradi spotikanja izključen Vovčak pri TrimTimu, vendar pa je Jaka muda niso izkoristila. Še pred iztekom kazni je moral na klop za kaznovane tudi Potočnik pri zelenih (Jaka muda) in ekipi sta nadaljevali izenačeni. Kasnejši power play tudi TrimTimovcem ni prinesel uspeha. Do izenačenja na 2:2 so rumeni prišli ob koncu devete minute z golom Čopa. Jaka muda so znova povedla le dobre pol minute kasneje ter v začetku 13. minute ušla na dva zadetka razlike (4:2). Rumeni so v nadaljevanju pritisnili in znotraj 50 sekund v 17. in 18. minuti rezultat poravnali na 4:4.
V drugem polčasu sta ekipi dolgo bili enakovreden boj. Po slabih desetih minutah pa je Jaka muda znova v vodstvo popeljal Kavčič. Pričakovati je bilo pritisk TrimTimovcev za izenačenje, vendar so Mudonje znova zadele v 34. minuti in tako povedle s 6:4. Zaključni nalet rumenih je bil prekinjen v 38. minuti, ko je bil zaradi spotikanja izključen Pavlič, Jaka muda pa so s power play golom Marklja (7:4) zabile zadnji žebelj v krsto TrimTimovcev.

Jutrišnji program v prvi ligi ponuja obračuna med Golaznijo in Pavzo ter med Vikingi in Pacienti Bled. Začetek ob 18. uri; vabljeni.

Poročilo pripravil: Marko L.