KRŠ SURF CAMP Z UJUSANSO

POTOPISNO PREDAVANJE: SKANDINAVSKE POSEBNOSTI V DRUŽBI PSA

18. 4. 2018 Komentarji so izklopljeni za KAKO NAPISATI ESEJ NA MATURI Kultura sociala in izobraževanje, Zasidrano

KAKO NAPISATI ESEJ NA MATURI

Vabimo Vas na dve delavnici »Kako napisati esej na maturi?«, ki bosta potekali v sredo 18. in 25. aprila ob 18. uri. Namenjene so dijakom 4. letnikov. Vodila ju bo diplomirana slovenistka in sociologinja Ana Žunič. Delavnici bomo izvajali v predavalnici KRŠ.
Udeležba je za člane brezplačna. Delavnice se lahko udeleži maksimalno 12 dijakov, zato je potrebna prijava na info.klub.krs@gmail.com.

1. delavnica (delavnica prve stopnje) – 18.4. ob 18 uri
Prva delavnica je namenjena dijakom, ki jim pisanje esejev ne leži najbolje. Na njej se bomo posvetili strukturi eseja na maturi. Naučili se boste kako napisati esej na maturi, poudarjali pomembnost sloga, samega jezika in kompozicije eseja ter govorili o subjektivnosti in objektivnosti maturitetnega eseja. Izvedeli boste tudi, kakšnim načinom pisanja se je dobro izogibati.

2. delavnica (delavnica druge stopnje) – 25.4. ob 18 uri
Na drugo delavnico vabimo tiste dijake, ki ste strukturo in slog pisanja osvojili in dovršili že v gimnaziji ter želite poglobiti znanje o vsebini, tematskih poudarkih in okoliščinah nastanka maturitetnih del. Delavnica bo potekala na način predavanja in aktivne diskusije.

V klub radovljiških študentov se lahko včlanijo vsi študenti in dijaki iz upravne enote Radovljica (občine Bled, Bohinj, Radovljica, Gorje), in to BREZPLAČNO. Prijavite se lahko na uradnih urah ali pa kar prek spletnega obrazca na strani www.krs-klub.si. Vse kar potrebujete je veljavno potrdilo o vpisu za tekoče šolsko leto.