PLANICA 2015

KRŠ STROKOVNA EKSKURZIJA V BENELUX

24. 3. 2015 Komentarji so izklopljeni za MESEC SOCIALE IN ZDRAVSTVA Nerazvrščeno, Zasidrano

MESEC SOCIALE IN ZDRAVSTVA

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) za vas pripravlja že 11. tradicionalni Mesec sociale in zdravstva. Kot vsako leto so mu tudi letos namenili mesec april in pripravili 10 brezplačnih projektov dobrodelne, okoljevarstvene, športne, zdravstvene in zabavne narave, katerih namen je opozarjati, izobraževati in aktivirati študente v zvezi s problematikami s področja sociale in zdravstva.

Skupaj se bomo poslovili od Meseca kulture, ki je potekal ves marec, in otvorili Mesec sociale in zdravstva že v torek, 31. 3. 2015, v Hostlu Celica.

V sklopu projekta Meseca sociale in zdravstva bodo potekali naslednji dogodki:

1. 4. 2015 (sreda): Javna tribuna Socialno podjetništvo (Ekonomska fakulteta)
Na prvi tribuni bomo razpravljali o potencialu socialnega podjetništva in zadružništva za zaposlovanje mladih.

1. 4. – 8. 4.: Akcija zbiranja starega papirja »Papir podarim, študenta razbremenim« (ŠOU v Ljubljani, Vojkova 63)
V tednu od 1. do 8. aprila bomo organizirali akcijo zbiranja starega papirja, s katero želimo spodbuditi študente k večji ekološki ozaveščenosti. Sredstva, ki jih bomo pridobili z reciklažo papirja, bomo namenili Fundaciji študentski tolar, ustanovi ŠOU v Ljubljani, ki se ukvarja z dodeljevanjem finančne, materialne in druge pomoči študentom v stiski.

6.4. – 12.4.: Teden zdrave prehrane

7. 4. 2015 (torek): Jem zdravo. Študiram s polno paro!
Projekt, ki ga v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije organiziramo po vseh fakultetah. Na ta dan pa vam bomo delili zdrave prigrizke in nasvete o zdravi prehrani.

8. 4. 2015 (sreda): Javna tribuna Novodobno suženjstvo (Fakulteta za družbene vede)
Skupaj z zanimivimi gosti bomo osvetlili problematiko prekernih delavcev, ki se morajo, oziroma se moramo, vseskozi boriti za delo.

15. 4. 2015 (sreda): Javna tribuna o legalizaciji konoplje: Alternativne rešitve? (Cankarjev dom)
Na tretji in največji javni tribuni bomo skupaj z gosti razglabljali o legalizaciji konoplje ter preučili prednosti in slabosti, ki jih prinašajo omejitve v slovenskem prostoru.

15. 4. 2015 (sreda) in 16. 4. 2015 (četrtek): Krvodajalska akcija »Častim ½ litra« (Zavod za transfuzijsko medicino v Ljubljani)
Na dvodnevni študentski krvodajalski akciji bomo v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije poskusili postaviti nov krvodajalski rekord.

21. 4. 2015 (torek): Pohod na Šmarno goro
V sklopu projekta bomo mislili tudi na gibanje, ki je v študentskih letih velikokrat postavljeno na stranski tir, udeležence pohoda pa čaka tudi nekaj praktičnih nagrad.

22. 4. 2015 (sreda): Misli na srce (Prešernov trg)
Na že tradicionalnem projektu bomo letos ponovno za vse mimoidoče poudarjali pomen zdrave prehrane in gibanja kot preventive pred srčno-žilnimi boleznimi. Na stojnicah si boste lahko izmerili raven krvnega sladkorja, holesterola in indeks telesne mase, za posvet pa vam bodo na voljo tudi zdravniki iz UKC Ljubljana.

22. 4. 2015 (sreda): Marihuana marš (Kongresni trg)
Mesec sociale in zdravstva bomo uradno zaključili s tradicionalnim dogodkom Marihuana marš. Opozarjali bomo na neustrezno zakonsko ureditev na področju prepovedanih drog ter izobraževali udeležence o konoplji kot rastlini, njeni uporabi in o programih, povezanih s problematiko zlorabe drog, ki jih izvajajo nevladne organizacije. Po dogodku vas vabimo, da se nam pridružite na uradnem after partyju v Klubu K4.