KRŠ ŠPORTNI DAN

27. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Pacienti v nemogočih razmerah premagali Pavzo Inline

Pacienti v nemogočih razmerah premagali Pavzo

Dež, ki že dva dni neprestano lije, je tekme na Dan upora proti okupatorju naredil za nemogoče. Samo igrišče sicer ni bilo prekrito z vodo, saj je nad njim seveda streha, a se je izkazalo, da je ekstremna vlažnost v zraku tudi plastično podlago na radovljiškem igrišču spremenila v nemogočo za igranje regularnih tekem. Igralno površino so organizatorji sicer poskušali prebrisati, a je težko brisati nekaj, česar ni (voda). Igralci so pri prvih previdnih poizkusih padali, a sta se obe ekipi vseeno družno odločili, da bosta srečanje odigrali.

Že prve minute so dale vedeti, da bodo hokejisti, ki so bili videti, kakor bi na ledu imeli popolnoma nenabrušene (tumpaste) drsalke, imeli težave že s samim lovljenjem ravnotežja, kaj šele z obvladovanjem paka, palice in nasprotnikov. Vrstili so se padci, smešni poskusi gibanja in slow-motion akcije, publika ob igrišču pa se je ob ogledu burleske pošteno zabavala. Po 65 odigranih sekundah je PAVZO v vodstvo popeljal KORBAR (0:1). Za PACIENTE je v 5. minuti izenačil PODREKAR (1:1), znova pa so pavzarji povedli z golom K. KAIMELa ob koncu sedme minute (1:2). Za rumene je v 9. minuti izenačil BURAZIN (2:2), za prvo vodstvo “tamalih KRŠ-jevcev” pa je v 13. minuti zadel VURNIK (3:2). V zadnji minuti nevarnega prvega dela je za Pavzo znova izenačil Kaimel (3:3).

Ekipi sta se ponovno odločili, da bosta odigrali tudi drug polčas. O kakem hokeju sicer ni moglo biti govora, praktično pri miru stoječi – in pogosto padajoči – hokejisti pa so nabijali pak z ene na drugo stran in poskušali presenetiti oba vratarja, ki sta prav tako imela obilo težav s tem, da sta ostala na nogah. Pacienti so preko STANa in Podrekarja v 23. in 24. minuti ušli na dva zadetka prednosti (5:3). S tretjim golom na tekmi je znova svojo ekipo na zadetek zaostanka približal Kaimel v 25. minuti (5:4). Za vnovično prednost Pacientov z dvema zadetkoma razlike je po lepi kombinaciji v 30. minuti zadel TUŠEK (6:4). Nadaljevalo se je v enakem stilu, saj je najprej za Pavzo v 33. minuti zadel BRUS (6:5), sledil pa je gol KONCa za 7:5 v začetku 36. minute. Sekundo pred začetkom zadnjih dveh minut je po padcu pak v gol za Pavzo nekako spravil BRCE (7:6), kar je pomenilo,d a se bo v zadnjih dveh minutah ustavljala ura, ki meri igralni čas. Ob koncu 59. minute je nato izenačil CERAR (7:7) in ko se je že zazdelo, da bo v vsej (tragi)komediji od tekme na vrsti še podaljšek, je zmago rumenim 17 sekund pred iztekom regularnega dela tekme zagotovil PRETNAR (8:7).

Zdrav razum je narekoval, da sta bili ostali tekmi zaradi varnosti odpovedani, kdaj pa bosta odigrani, pa bo znano v prihodnjih dneh …

Poročilo pripravil: Marko L.