ODPRTJE PRIJAV ZA KRŠ INLINE LIGO 2017

TE MIKA DELO V TUJINI?

18. 1. 2017 Komentarji so izklopljeni za PO NOVEM BOMO IZPITE LAHKO OPRAVLJALI LE PETKRAT Kultura sociala in izobraževanje, Zasidrano

PO NOVEM BOMO IZPITE LAHKO OPRAVLJALI LE PETKRAT

Na izredni seji senata Univerze v Ljubljani so sprejeli spremembe statuta.  Odslej študenti enega izpita ne bodo mogli več opravljati šestkrat, ampak petkrat. Če se bodo prijavili k izpitu, a se preverjanja znanja ne bodo udeležili, pa ne bodo kaznovani. Potrdili so več sprememb, medtem ko so nekatere amandmaje zavrnili. Med drugim odslej študenti ne bodo imeli več pravice do šestih izpitnih rokov. Prvi trije bodo, tako kot do zdaj, brezplačni, za četrtega in petega, ki bosta komisijska, bodo morali plačati, poleg tega pa bodo morali za zadnjega dobiti odobritev fakultete. Študenti na doktorskem študiju bodo upravičeni do treh izpitnih rokov, zadnjega bodo opravljali pred komisijo.

Na tak način naj bi razbremenili profesorje. Drugi učinek naj bi bila povečana resnost študentov, ki naj zdaj ne bi več prihajali le na ogled izpita, ampak naj bi se ga resno lotili, o čemer je že pred časom govoril rektor univerze Ivan Svetlik.

 

VIR: https://www.dnevnik.si/1042759235