Začelo se je tudi v Ekstra ligi

Štiri razburljive tekme v sobotnem popoldnevu

20. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Prvi podaljšek v sezoni! Nerazvrščeno

Prvi podaljšek v sezoni!

Četrtkovo popoldne je prineslo nadaljevanje tekem v Prvi ligi. V nekoliko manj vetrovnem dnevu, a še vedno zoprno mrzlem, kot dan poprej, so se najprej udarili PROSPORTS-ovci in JAKA MUDA. Od vsega začetka izenačeno srečanje so v prvem polčasu bolje zaključili Kranjčani. Jemec je vodilni zadetek dosegel v 4. minuti. V naslednji minuti so priložnost za izenačenje (ob izključitvi Zupana) dobili Mudonje, a je bil v dobri dnevni formi vratar PROSPORTSa Šenk. Kazen za neučinkovitost je prišla v 10. minuti, ko je vodstvo modrih podvojil Tavželj (2:0). Do konca prvega polčasa so spet prevladovali zeleni, a jim gola po izvrstnih obrambah kranjskega vratarja ni uspelo doseči.
Je pa za JAKA MUDA znižal Markovič že po slabih treh minutah nadaljevanja (2:1). Ekipi sta v nadaljevanju igrali enakovreden hokej, nekajkrat je bilo vroče pred obema vratarjema. Sreča se je v 36. minuti znova nasmehnila zelenim, ki so z golom Zora izenačili na 2:2. Zadnje štiri minute rednega dela niso dale zmagovalca in potrebno je bilo odigrati podaljšek.
Le-ta je bil končan po treh minutah in štirih sekundah igre, ko je gol Jemca podaril trdo priborjeno zmago ekipi PROSPORTSa.

Tudi na drugi tekmi dneva med ekipama TrimTim2 in Golazen se je dolgo časa zdelo, da bo končni rezultat zelo tesen. Povedli so igralci GOLAZNI v drugi minuti, TRIMTIM-ovci pa so izenačili v osmi. Z goloma Jeršeta in Drnača so Golaznarji do 15. minute ušli an dva zadetka razlike (3:1), a so v naslednji minuti rumeni znižali (Resman, 3:2). Odlični so bili trimtimovci v 18. minuti, ko so v 33 sekundah po dveh podajah M. Bulovca dvakrat zadeli in prevzeli vodstvo (zadela sta Vovčak in Čop, 3:4). Z minimalnim vodstvom za rumene se je prvi polčas tudi končal.
Bolj prepričljivi so bili rumeni v drugem delu. Igralci GOLAZNI so po minuti nadaljevanja sicer še izenačili (4:4, strelec Drnač). Sledili sta dve izvrstni izvedbi v režiji Pavliča (podajalec) in G. Bulovca (strelec), ki sta v 23. minuti znotraj 17ih sekund dvakrat ukanila vratarja Golazni (4:6). Z golom Kuharja so se igralci Golazni še uspeli približati v 28. minuti (5:6), v zadnjih minutah pa se je veselila le še ekipa v rumenih dresih. V 35. minuti je najprej svoj tretji gol na tekmi dosegel G. Bulovec (5:7). Znova je imela mrk obramba Golazni v 38. minuti, ko je Čop v 32 sekundah dvakrat zadel za rumene (5:9). Odpora Golazni je bilo s tem dokončno konec, tako da sta v zadnji minuti tekme še dva zadetka za TrimTim2 dosegla M. in G. Bulovec za visoko zmago s 5:11.

V zadnji tekmi denva sta se pomerili ekipi Pavze in Vikingov. Kaimel je PAVZO povedel v vodstvo v 4. minuti (1:0). VIKINGI so izenačili v osmi minuti z golom Zime (1:1). Do konca prvega polčasa se ob enakovredni igri rezultat ni več spremenil.
Dolgo časa do spremembe ni prišlo niti v drugem delu. Vodstvo za Vikinge je nato priskrbel Vukovič z golom v 28. minuti, isti igralec pa je povišal na dva zadetka razlike le 37 sekund kasneje (1:3). Ko je v 32. minuti za Vikinge zadel še Marjek (1:4), je bilo z odporom Pavze konec. Kaimel je s svojim drugim golom sicer še znižal rezultat v začetku 36. minute (2:4), do konca pa nobeni ekipi ni več uspelo doseči zadetka.

Petek je tekem prost dan , s tekmovanjem pa bodo ekipe nadaljujevale v sobotnem popoldnevu (Ekstra liga).

Poročilo pripravil: Marko L.