Prvi podaljšek v sezoni!

B’lani in Blejci zmagovalci dneva

23. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Štiri razburljive tekme v sobotnem popoldnevu Nerazvrščeno, Šport in prosti čas

Štiri razburljive tekme v sobotnem popoldnevu

Prva “delovna” sobota v sezoni 2017 je sovpadla s Festivalom čokolade v Radovljici. Prinesla je obilo razburjenj, dobrega hokeja, izenačenih tekem in nepredvidljivih dogajanj. Že v prvi popoldanski tekmi sta za poslastico dneva poskrbeli ekipi ŠEBO TEAM-a in LUFTARJEV. Furiozno so začeli Luftarji, ki so nasprotnikom s svojo značilno kombinatorno igro že do desete minute tekme nasuli štiri zadetke. Tri od teh je dosegel Luka KOSMAČ, enega pa Nejc PETRIČ. Ko je prav Petrič v 15. minuti povišal na 5:0 za Luftarje, je bilo slutiti pravo katastrofo gradbincev. Do polčasa nove spremembe rezultata več ni bilo.
(Ne)pričakovano so se zadeve spremenile v drugem delu. Do edine izključitve na tekmi je prišlo v 23. minuti, ko je na prisilni počitek zaradi udarca s palico moral R. Petrič. Šebo-teamovci so številčno prednost izkoristili po 39 sekundah; prvi gol je dosegel Bor LADIHA. Že v naslednji minuti je Tadej NABERGOJ zadel za 2:5. Gradbinci so se takrat dokončno razigrali in Sebastjan HADŽIĆ je v 27. minuti svoje moštvo še dodatno približal Luftarjem (3:5). Do konca je ostalo (vsaj) še dolgih 13 minut tekme in jasno je postalo, da zmagovalci še niso odločeni. Znova je zadel Nabergoj v 34. minuti (4:5). Zadnjih nekaj minut je minilo v ofenzivi gradbincev; le-ta je sadove obrodila v 38. minuti, ko je za izenačenje znova zadel Ladiha (5:5). Ob enem izmed posredovanj pred tem je prišlo tudi do poškodbe vratarja Luftarjev M. Kurnik-a, a je mož stisnil zobe in svoji ekipi poskušal pomagati do konca. Zadnji dve minuti nista prinesli zmagovalnega zadetka ne eni, ne drugi ekipi in potrebno se je bilo pripraviti za podaljšek.
Le-ta se je končal ekspresno: po 38 sekundah je za popoln preobrat z zmagovitim golom – svojim tretjim na tekmi – poskrbel Bor LADIHA, Šebo-teamovci so tako po zaostanku z 0:5 ob koncu odnesli trdo priborjeno zmago.

Tudi tekma med CLUB GOATSi in BLEJSKO DOBRAVO je prinesla izenačeno razmerje moči. Goatsi so se očitno precej naučili s prve tekme, ko so jih nasprotniki visoko premagali. Tokrat so se zadev proti maloštevilčnim Dobravcem lotili na previdnejši način. Dobravcem na drugi strani je v vsakem primeru preostala le racionalna igra s hranjenjem moči, saj brez pravih menjav praktično zelo težko odigraš celotno tekmo v visokem tempu. Da se ne bodo kar brez boja predali, je nakazal Miha BREMEC z golom po 43 sekundah igre (0:1). Ko je v začetku 3. minute na dva zadetka razlike za Dobravo povišal Rok VAHČIČ, seveda v vrstah Goatsev še ni bilo nobene panike. Slabo minuto kasneje je razliko med moštvoma prepolovil Žiga KOVAČEC (1:2). V deveti minuti je izenačil Denis SADIKOVIĆ (2:2). Za novo vodstvo Dobravcev je v 16. minuti poskrbel Anže BERGANT, a je le 46 sekund kasneje znova izenačil Tomas ZAVRL (3:3). S tem rezultatom se je prvi polčas tudi končal.
Šele v deseti minuti drugega polčasa je peščica gledalcev videla prvi zadetek. Znova je za Blejsko Dobravo zadel Bremec (3:4). Kozličkom je z golom Aleša JEKLIČA znova uspelo izenačiti v 34. minuti (4:4) in pričakovati je bilo, da bodo s svojo mladostno neugnanostjo in obilico moči le našli način, kako streti zdesetkane Dobravce. Le-ti se s takim razmišljanjem niso strinjali; Bremec je 48 sekund kasneje znova zadel za novo vodstvo (4:5). Zadeve je v strelskem smislu z golom sredi 37. minute zaključil A. Bergant (4:6). Vse upe Goatsov po izenačenju v zadnjih minutah je podrla druga izključitev M. Jekliča v 38. minuti (enkrat je bil izključen že v prvem polčasu), tako da so Dobravci tekmo mirno pripeljali do – spričo (ne)številčnosti – presenetljive zmage.

V tretji tekmi dneva sta se pomerili ekipi lanskih zmagovalcev lige (KRŠ-ja) in ŠEBO TEAM-a. Po natanko 60 sekundah igre je gradbince v vodstvo popeljal Hadžić (0:1). Tja do osme minute se v rezultatskem smislu ni spremenilo nič, nato pa je vodstvo za svoje moštvo podvojil Ladiha (0:2). Prvi gol za študente v novi sezoni je dosegel Tadej SNOJ v 11. minuti (1:2). Isti igralec je dobri dve minuti kasneje izenačil na 2:2. Izenačeno je ostalo vse do izteka prvih dvajsetih minut.
KRŠ-ovci so v svoje prvo vodstvo v tekmi (in sezoni) prišli ob golu, ki ga je dosegel Jaka BASSANESE v 22. minuti. Gradbinci se seveda niso dali in so z novim golom Hadžića izenačili na 3:3 v začetku 25. minute. Znova je študente v vodstvo popeljal Jure SOTLAR v 28. minuti (4:3). V 30. minuti je bil zaradi zadrževanja s palico izključen Ladiha, priložnost pa je izkoristil Snoj, ki je v naslednji minuti poskrbel za prvo vodstvo katerekoli ekipe na tekmi za več kot en gol (5:3). Še tretjič na tekmi je zadel Hadžić (5:4) v 34. minuti. Pritisk gradbincev  za izenačenje je presekal Bassanese z golom v 37. minuti (6:4). Šebo-teamovci so poskušali zadeti še brez vratarja, vendar je njihovo prazno mrežo 15 sekund pred iztekom igralnega časa zadel še Snoj. Končni rezultat:
KRŠ – ŠEBO TEAM   7 – 4.

Večerno tekmo sta odigrali ekipi LUFTARjev in CONDITUSa. Poškodovanega vratarja Luftarjev je zamenjal Pukšič. Slaščičarji so v peti minuti dosegli dva zadetka (Podrekar in Zupančič, 0:2). Zadnji omenjeni je na tri zadetke razlike povišal v sedmi minuti. Prvi gol za Luftarje je slabo minuto kasneje dosegel Kosmač (1:3). Edini preostali gol v prvem polčasu je za Conditus dosegel Lahajnar v 17. minuti (1:4).
Luftarji so se z golom Ahačiča približali v začetku 25. minute (2:4). Prav Ahačič je bil zaradi udarca s palico izključen v 31. minuti, slaščičarji pa so za power play gol potrebovali le 17 sekund – zadel je Uroš VIDMAR (2:5). Že v naslednji minuti je bil zaradi oviranja izključen Zupančič (Conditus), tudi Luftarji pa so se izkazali z učinkovito igro ob igralcu več – po le enajstih sekundah številčne prednosti je zadel Nejc PETRIČ (3:5). Nekaj naslednjih minut je minilo ob pritisku Luftarjev. Napori so obrodili sadove v 38. minuti, ko je za še dodatno znižanje posrbel Peter KURNIK (4:5) in obetali sta se razburljivi zadnji dve minuti. Zaključni nalet je Luftarjem spodletel, saj je 17 sekund pred koncem tekme nov gol za Conditus dosegel Marko TARMAN. Končni rezultat:
Luftarji – Conditus   4 – 6.

Poročilo pripravil: Marko L.