Deset golov PROSPORTSa, preobrat VIKINGOV

ŠOLSKA URICA LIČENJA Z LEPO AFNO

26. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Študentje, Kozli in Picopeki zmagovalci dneva Šport in prosti čas

Študentje, Kozli in Picopeki zmagovalci dneva

Deževen pozno-aprilski dan je spremljevalcem in tekmovalcem Ekstra lige najprej prinesel obračun lanskih top ekip – KRŠ-jevcev in PINK PANTHERS-ov. Ekipi se nista prav nič obotavljali in sta že v prvem polčasu skupno dosegli osem zadetkov. Bolje so začeli študentje, ki so do sredine osme minute tekme z golom SELANa in dvema BASSANESEja povedli s 3:0. Nato so se prebudili tudi panterji, saj so z goloma PINTARja in M. BRUSa v naslednjih dveh minutah prišli na le zadetek zaostanka (3:2). Znova je za rumene zadel Selan v 14. minuti (4:2). Bassanese je znova prešel v strelsko vodstvo na tekmi z golom v začetku 16. minute (5:2). Da zaostanek za študenti ne bi bil previsok je na prelomu osemnajste in devetnajste minute z golom za panterje poskrbel ERMAN (5:3), hkrati pa je postavil tudi končni rezultat prvega polčasa.
Dva gola v minuti in pol nadaljevanja (Pintar in A. BRUS) sta pinkijem prinesla izenačenje na 5:5. Za novo vodstvo KRŠ-jevcev je v 28. minuti poskrbel LOGAR, slabe štiri minute pozneje pa je znova izenačil Erman (6:6). Zadnje minute so bile v znamenju učinkovitih študentov, ki so preko LOGARja in SOTLAR-ja (2x) dosegli še tri zadetke in se tako veselili prestižne zmage (9:6).

Za “lepotico dneva” sta – morda nekoliko nepričakovano – poskrbeli ekipi LUFTARJEV  in CLUB GOATsev. Prvi so bili primorani nastopiti brez poškodovanega prvega vratarja, kozlički pa so po učnih urah na prvih tekmah tudi iskali pot do prvih točk. Tja do sedme minute tekme sta se ekipi izmenjavali v napadih, obe obrambi pa sta bili dovolj zbrani, da do zadetka v tem času ni prišlo na nobeni strani. Prvi an tekmi so zadeli Goatsi (KANTAREVIĆ), še v isti minuti pa je za Luftarje izenačil A. KURNIK (1:1). Spet je sledilo nekaj minut enakovredne igre, potem pa sta moštvi – sicer v obratnem vrstnem redu – v 13. minuti ponovili dogajanja iz sedme; najprej je Luftarje v vodstvo popeljal KOSMAČ, 38 sekund kasneje pa je po podaji vratarja Šarloharja za kozličke izenačil M. JEKLIČ. Belo-oranžni so s svojo značilno kombinatorno igro znova povedli v 15. minuti (N. PETRIČ, 3:2). Moštvoma je v tem delu precej začela nagajati visoka vlažnost v ozračju, zaradi česar je na pogled suho igrišče postajalo spolzko. Vrstili so se padci, a do kakih poškodb k sreči ni prišlo. Dobre pol minute pred koncem prvega polčasa je za Club Goatse izenačil Kantarević, z rezultatom 3:3 pa se je polčas tudi končal.
Prvi gol v drugem delu je dosegel Jeklič v 28. minuti (3:4). Sledila sta zadetka ZAVRLa v 32. in 33. minuti, s katerima so kozlički ušli že na tri zadetke razlike (3:6). Luftarji se po pričakovanjih seveda še niso predali in so v nadaljevanju močno pritisnili. Plod take igre je bil zadetek R. PETRIČa v 35. minuti (4:6). Slabo minuto kasneje je zadel še A. Kurnik in svojo ekipo pripeljal na le gol zaostanka (5:6). Do konca regularnega dela tekme je ostalo še štiri minute in pol, v katerih se je Club Goatsem s primerno mero borbenosti uspelo ubraniti ter na ta način doseči pomembno zmago za dvig samozavesti.

Večerna tekma “gostincev” med Picerijo Matiček in Conditusom je obetala več razburjenj, kot jih je dejansko ponudila. A ni bilo od začetka videti tako. Po nekaj enakovrednih uvodnih minutah so povedli bivši trimtimovci (Picerija Matiček) z golom SODJE. Svoj strelski prispevek je v deseti minuti dodal tudi GRUBAR (2:0). V trinajsti minuti si je zaradi nepravilnega oviranja kazen prislužil Tomaževič, slaščičarji pa so za power play zadetek potrebovali le 18 sekund – za znižanje na 2:1 je zadel VIDMAR. Za vnovično vodstvo rumenih za dva zadetka je v 18. minuti poskrbel z golom JEZOVŠEK, prav ob pisku sirene, ki je označila konec prvega polčasa pa je zadel še JUSTIN (4:1).
Po visokem vodstvu picopekov se slaščičarji niso več pobrali niti v drugem polčasu. Deset minut igralnega časa v tem delu je sicer minilo brez rezultatskih sprememb, potem pa je na 5:1 v začetku 31. minute povišal s svojim drugim golom na tekmi Grubar. Ko je 44 sekund kasneje prav po podaji Grubarja zadel še TOMAŽEVIČ (6:1), je že postalo bolj ali manj jasno, komu bo ob koncu pripadla zmaga. Zadnji gol na tekmi je v 36. minuti zabil Jezovšek ter na ta način rumenim pomagal do druge zmage v drugi tekmi sezone.
Zanimivost tekme: ekipi sta izven proporcev igrišča “postreljali” vsaj kakih petnajst pakov.

Ekstra ligašem sledi praznični premor, s tekmovanji pa nadaljujejo v sredo 3. maja …

Poročilo pripravil: Marko L.