KRŠ Tečaj ruščine

VOŠČILO

22. 12. 2014 Komentarji so izklopljeni za Študentski klubi Slovenije izvolili novo vodstvo Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS Nerazvrščeno, Zasidrano

Študentski klubi Slovenije izvolili novo vodstvo Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS

Volilna_skupščina

Novoizvoljena predsednica Zveze ŠKIS in sveta ŠOLS je Špela Oset

Dosedanji predsednik Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS, Jaka Bassanese, se je od svoje dveletne funkcije poslovil z mislijo na ključne dosežke svojega mandata – meddrugim ustanovitev novega odbora, odbora za izobraževanje, prekonstruiranje projekta Škisova tržnica, pridobitev novih, primernejših prostorov in vzpostavitev zdrave, stabilne organizacije, ki predstavlja dober temelj za nadaljnje delovanje.

 

Špela_Oset_novoizvoljena_predsednica_Zveze_ŠKIS_in_Sveta_ŠOLS

Predsedniško funkcijo je na včerajšnji seji prevzela Špela Oset, 24-letna študentka magistrskega programa na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, ki jo je podprlo 32 od 50 prisotnih svetnikov. Študentski klubi Slovenije s statusom ŠOLS so koordinacijo klubov in Zveze ŠKIS tako zaupali novi ekipi, ki bo delovala predvsem v smeri večjega informiranja klubov ter njihovega izobraževanja, uskladitve aktov, pomemben cilj v novem mandatu je tudi približanje organizacije Škisove tržnice klubskim aktivistom preko razpisov, predvsem pa povezovanje klubov s samo Zvezo ŠKIS.

V Glavni odbor Zveze ŠKIS so bili izvoljeni Benjamin Bernard kot podpredsednik, Ajda Praznik (vodja Odbora za visoko šolstvo), Martin Retelj (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Nika Gerbec (vodja Mednarodnega odbora), Domen Balantič (vodja Odbora za dijake), Patricija Premrov (vodja Odbora za izobraževanje), Ilija Buzar (administrator), Matevž Skrbiš (blagajnik) in Vesna Arlič (vodja Operativnega dela).

Svet ŠOLS je izvolil tudi predstavnike posameznih regij, ki sestavljajo Varnostni svet Zveze ŠKIS, ter člane Nadzorne komisije Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS. Varnostni svet bodo v naslednjem mandatu predstavljali Blaž Sobočan, Marjan Štangelj, Gregor Mlinar, Nejc Krašovec, Žan Menart in Kristjan Žehelj, Nadzorno komisijo pa Matej Šavs, Simon Šoln, Grega Ugovšek, Miha Zupančič in Peter Paller.