Drugi igralni dan

Prvi podaljšek v sezoni!

19. 4. 2017 Komentarji so izklopljeni za Začelo se je tudi v Ekstra ligi Nerazvrščeno, Šport in prosti čas

Začelo se je tudi v Ekstra ligi

Sezono v Ekstra ligi sta v vetrovnem vremenu odprli ekipi IHK Pink Panthersov in The Club Goats-ev. Obe tudi sicer polni aktivnih hokejistov sta obetali razburljivo predstavo. Izpadlo je, da Club Goatsi vseeno potrebujejo še nekaj izkušenj za resnejše upiranje svojim starejšim kolegom. V tretji minuti je mrežo Nejca Piclja, vratarja Goatsov načel Jaka Pintar, 46 sekund kasneje pa je vodstvo Pink Panthersov povišal Aleš Brus (2:0). Po hitrem protinapadu je prvi gol za Goatse v tekmovanju dosegel Gašper Glavič in znižal na 2:1. Nekaj naslednjih minut ni prišlo do spremembe rezultata, boljši pa so bili še naprej Panthersi. Le-ti so svoje vodstvo povišali v 10. minuti preko Rajsarja (3:1). Znova je zadel Pintar v začetku 12. minute (4:1), nato pa je nase opozoril še M. Erman, ki je do konca prvega polčasa za Pinkije zadel še dvakrat (6:1).
V enakem stilu je bivši branilec “ledenih” Jesenic začel tudi drugi polčas, saj je v 24. minuti povišal na 7:1. Miha Brus je povišal na 8:1 sredi 27. minute. Sledila sta četrti in peti gol Ermana na tekmi,  v začetku 33. minute pa je agonijo Goatsev zakjučil Sašo Rajsar, ki je poskrbel, da sta se ekipi razšli s t.i. mercy-rule zaključkom tekme pri rezultatu 11:1.

Precej bolj izenačeno tekmo sta odigrali ekipi IHK Blejska Dobrava in Conditus. Zanimivost: medtem ko se ekipe pogosto ubadajo s pomanjkanjem vratarjev, je ekipa Conditus za tekmo prijavila kar dva. Slaščičarje je v 4. minuti v vodstvo popeljal Lahajnar. Dolgo so se nato mučili Dobravci v želji po izenačenju. Uspelo jim je šele v začetku 16. minute, ko je za izenačenje poskrbel Vahčič. Minuto in pol pred koncem polčasa je za prvo vodstvo Dobravcev poskrbel popularni Dr. Muc.
Slaščičarji se niso vdali v usodo in so izenačili po minuti in petnajstih sekundah igre v drugem delu, znova pa je bil uspešen Lahajnar (2:2). Zaradi nepravilnega oviranja je bil izključen Klinar pri Conditusu v 24. minuti, vendar je njegova ekipa številčni manjko uspešno ubranila. Niso pa se slaščičarji več ubranili v 26. minuti, ko je lep gol po backhand udarcu iz bližine dosegel A. Bergant (3:2 za Bl. Dobravo). Isti igralec je povišal na 4:2 v začetku 31. minute. Igralci Conditusa so se z golom Vidmarja dve minuti in pol kasneje še enkrat približali (4:3), za kaj več pa jim je v nadaljevanju zmanjkalo nekaj sreče in časa. Njihovi upi so v večji meri potonili v 38. minuti, ko je bil zaradi napada s telesom izključen Zajšek, Dobravci pa so power play izkoristili natančno pol minute kasneje, ko je končni rezultat postavil Bremec (5:3).

Za lepotico dneva so v ekstremnem vetru poskrbeli tekmeci na tretji današnji tekmi – Luftarji vs Picerija Matiček. Matičkovci so bili v prejšnjih sezonah znani pod imenom Trim Tim, sicer pa gre z nekaj spremembami večinoma za isto postavo. Da Luftarjem ne bo z rožicami postlano, je napovedal Grubar z golom za Matičke v 3. minuti (0:1). V naslednji minuti je bil zaradi zadrževanja s palico pri Luftarjih izključen Kosmač, Matički pa so vse skupaj izkoristili za power play gol v 5. minuti (0:2, Jezovšek). Z enako mero so Luftarji odgovorili ob izključitvi Mahkovca v 14. minuti (oviranje); ob številčni prednosti je na 1:2 znižal A. Kurnik. Ob koncu polčasa so Luftarji poskrbeli za popoln preobrat, saj sta v 19. in 20. minuti zadela Ahačič (2:2) in Kosmač (3:2).
Začetek drugega dela je prinesel hiter, odprt in izenačen hokej, v katerem nobena od ekip drugi ni uspela vsiliti svoje igre. Nekaj več pri paku so bili sicer Luftarji, vendar pa so Matički z golom Mahkovca izenačili v 28. minuti (3:3). Ko je bil že ravno pri strelu, je Mahkovec zadel še v 31. minuti (3:4). Pobudo so nato prevzeli znova Luftarji, ki so valili napad za napadom, a je obramba Picerije Matiček njihov pritisk vzdržala vse do konca 39. minute, ko je izenačil A. Kurnik. Zdelo se je, da bo na vrsti podaljšek, zadeve pa je s strelom od daleč vseeno zaključil Blaž Tomaževič 43 sekund pred koncem (3:4). Luftarji so znova poskušali izenačiti tudi brez vratarja, do nove spremembe rezultata pa do izteka 40. minute ni prišlo.

Četrtkov program bo znova prinesel tekme v Prvi ligi; pomerili se bodo Prosports in Jaka Muda, TrimTim 2 in Golazen ter Pavza in Vikingi. S tekmami začnemo ob 18. uri. VABLJENI!

Poročilo pripravil: Marko L.